home

 

Periplu sud-American in ritm de tango si samba

 

ARGENTINA & TARA DE FOC -URUGUAY - BRAZILIA

 

Buenos Aires - Ushuaia - Parcul National Tierra del Fuego -

Canalul Beagle - El Calafate - Montevideo - Puerto Iguazu -

Foz do Iguazu - Iguazu Falls - Rio de Janeiro

 

Va invitam intr-un periplu Sud-American, in care veti fi atinsi de magia tango-ului argentinian din Buenos Aires, veti admira Stramtoarea Magellan, veti "atinge capatul lumii" in legendara Tara de Foc, veti poposi in El Calafate, "capitala ghetarilor" de unde veti pleca spre cel mai faimos ghetar al planetei, Perito Moreno, o minune naturala care va va taia rasuflarea prin maretia sa coplesitoare, veti avea ocazia sa descoperiti Montevideo, cunoscut ca "Elvetia Sud-Americii", veti fi suprinsi de minunile naturale ale cascadelor Iguassu, ca in final sa vizitati pe ritmuri de samba cea mai frumoasa metropola din lume, Rio de Janeiro, strajuita de una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado.

 

Perioada: 04.10 - 19.10.2024

 

Ziua 1 / 04.10.2024: Bucuresti - Frankfurt - Buenos Aires

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1421 (18:35 / 20:05), de unde se va pleca spre Buenos Aires cu zborul LH 510 (21:40 / 06:25).

Ziua 2 / 05.10.2024: Buenos Aires

Sosire la ora 06:25 in Buenos Aires, capitala şi cel mai mare oraş din Argentina, care este in acelaşi timp a doua cea mai mare zona metropolitana din America de Sud, dupa Sao Paulo, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American. Alaturi de ghidul local vom porni intr-un tur panoramic al capitalei Argentinei, care va incepe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, gradini imense, locuinte şi cladiri luxoase. in cartierul Palermo se afla cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie intins pe o suprafata de 3 km2, care imbina armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom indrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstreaza ca Buenos Aires este "Parisul Americii Latine", cartier in care se afla şi cimitirul unde este inmormantata celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat in anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfaşurarii celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana in adiacenta careia se afla şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Cladirea Guvernului "Casa Rosada", Sediul Congresului National, o cladire spectaculoasa cu o suprafata de 9.000 m2, realizata de catre arhitectul Victor Meano. Vom vizita in continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu cladiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa strada care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viata cartierului. Transfer pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 06.10.2024: Buenos Aires - Ushuaia / Tara De Foc

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Ushuaia cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1882 (09:45 / 13:25). Denumirea "Ushuaia" provine din limbajul indienilor yámanas si inseamna "golf care patrunde spre vest". Putine asezari din lume pot egala privelistile incredibil de frumoase ale orasului catre gheturile batute de vanturi de pe Canalul Beagle, catre varfurile glaciare ale lui Montres Martial si niciuna nu poate egala pozitia la antipozi, unde drumurile lumii se sfarsesc si unde incepe, intr-un fel, frontiera Antarcticii. Ushuaia este asadar supranumita "tara de la capatul lumii", fiind punctul de plecare spre Parcul National Tierra del Fuego, Canalul Beagle si croazierele catre Antarctica. Cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*). Pana la ora cinei vom avea timp pentru plimbari individuale si pentru vanatoarea de suveniruri care nu pot fi ratate.

Ziua 4 / 07.10.2024: Ushuaia - Parcul National Tierra del Fuego - Canalul Beagle - Ushuaia

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Parcul National al tinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc national din Argentina situat pe coasta oceanului, infiintat in anul 1960, care are o suprafata impunatoare de 63.000 de hectare, din care insa doar o mica parte este deschisa publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind inchis publicului, pentru scopuri ştiintifice. Vietuitoarele salbatice din Parcul National Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat, parcul adapostind aproximativ 90 specii de pasari, printre care Albatrosul cu sprancene negre, condori, vanatorii de stridii, Gasca de munte, Rata de iezer, Rayadito şi ciocanitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse in acest areal in secolul trecut s-au adaptat bine, iar constructiile lor "de baraje" pe care le vom putea vedea, sunt adevarate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o calatorie palpitanta cu trenul "de la capatul lumii", tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatarile forestiere din zona, care a fost reconditionat şi care astazi ofera turiştilor o calatorie captivanta printre minunile naturale ale parcului. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei, daca CONDITIIle meteo permit, vom putea face optional, o croaziera pe Canalul Beagle, situat in sudul extrem al Americii de Sud, o stramtoare care separa cea mai mare insula a Arhipelagului tara de Foc, de celelalte insulite ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, in care cea mai ingusta portiune ajunge la 5 km, a fost numit dupa vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a strabatut aceste locuri in timpul expeditiei Capitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va infatişa in continuare este format din Muzeul Maritim, fosta inchisoare şi Muzeul "Capatul Lumii", Muntii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Raul Encajonado. Vom naviga in jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit "Ends of the World's" şi spre Insula Pasarilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de pasari marine. intoarcere in Ushuaia pentru cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 08.10.2024: Ushuaia - El Calafate

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre El Calafate cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1895 (10:15 / 11:35). Oraşul va va cuceri cu pitorescul sau, fiind punctul de plecare spre grandiosul Parc National "Los Glaciares", aflat pe tarmul imensului lac Argentino. intalnire cu ghidul local, alaturi de care vom vizita Punta Walichu, un sit arheologic situat la 8 km distanta fata de oras, unde vom afla mai multe amanunte despre oamenii care au trait in aceasta zona, de la pictura preistorica in roca pana la Tehuelches, ultimul dintre popoarele care au locuit aici. De asemenea, vom obtine informatii despre peisajul, geologia, flora si fauna din zona. Pesterile Walichu de pe malul albastrului Lac Argentino ne vor fascina, cu picturile rupestre vechi de peste 4000 de ani. Drumul strabate si strazile principale ale orasului vechi, aratandu-ne constructiile tipice timpurii ale pionierilor, precum si cladirile actualului centru civic. in continuarea zilei vom face un scurt tur panoramic de oras, dupa care vom fi transferati pentru cazare la Hotel Lagos Del Calafate 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 09.10.2024: El Calafate - Buenos Aires

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre cel mai faimos ghetar al planetei: Ghetarul Perito Moreno, unul din cei 48 de ghetari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian, ce se afla in Parcul National Los Glaciares. Presiunea enorma a tonelor de zapada comprima gheata deja existenta, conferindu-i o distincta tenta albastruie. O data la cativa ani, ghetarul blocheaza ca un dop Lacul Argentino, izoland complet bratul Branzo Rico al lacului, moment in care nivelul apei de pe Branzo Rico poate creşte cu pana la 30 m, pana cand presiunea face ghetarul sa cedeze, lasand sa curga apa amestecata cu gheata, pamant şi resturi de piatra. Ultima oara acest fenomen s-a petrecut in anul 2004. Vom sosi in punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formatiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereti de gheata inalti de 90 m şi o latime de 4 km, Perito Moreno fiind astazi printre putinii ghetari din lume in continua creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira maretia copleşitoare de pe tarm, iar pentru cei care doresc, exista optional, posibilitatea de a naviga pana in apropierea ghetarului. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1849 (18:25 / 21:25) spre Buenos Aires. Transfer pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 10.10.2024: Buenos Aires - Delta del Tigre - Buenos Aires

Mic dejun. in aceasta zi vom avea ocazia de a ne bucura de o excursie in Delta del Tigre, unde vom afla mai multe amanunte legate de cultura localnicilor. De asemenea, vom admira arhitectura unica a caselor elegante construite pe insulitele sale, inclusiv casa-muzeu a presedintelui Sarmiento si ne vom bucura de peisajul celor 3 brate ale raului Parana, pe care vom naviga. Seara, optional, cina cu spectacol de tango argentinian la un restaurant local. Cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar 4*). Optional, cina cu spectacol de tango argentinian la restaurantul "La Ventana".

Ziua 8 / 11.10.2024: Buenos Aires - Montevideo - Buenos Aires

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer in port pentru imbarcarea pe ferry-boat-ul spre Montevideo, unde veti porni intr-un tur panoramic al capitalei Uruguayului, numita şi "Elvetia Sud-Americii", care va include partea veche a oraşului, Piata Constitutiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche cladire publica din oraş, Paetonal Sarandi, strada pitoreasca coloniala cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piata Independentei cu Monumentul Artigas (Erou National), Mausoleul, principala strada comerciala 18 Iulie, Cladirea Congresului, Meadow, faimoasa gradina de trandafiri şi Monumentul Diligentei. Veti urca apoi pe Dealul Montevideo pentru a admira o frumoasa privelişte panoramica a Golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal in anul 1930, zona rezidentiala Carrasco's şi cu trecerea in revista a plajelor ce "inlantuie" oraşul. intoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 12.10.2024: Buenos Aires - Puerto Iguazu - Foz do Iguazu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Argentina Aerolineas, zbor AR 1780 (10:55 / 12:50) spre Puerto Iguazu, oraş situat la granita cu Argentina şi Paraguay, renumit datorita cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguazu şi-au primit numele din limba baştinaşilor Guarani, denumire ce se poate traduce prin "apa mare". Mare este insa un cuvant mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care va vor face sa va simtiti insignifianti in comparatie cu forta pe care o degaja. Iguassu este o serie de 275 de cascade ce se intinde pe o distanta de aproape 3 km şi care, intr-o perioada normala din an, are debitul de 1800 m3 / sec. Volumul de apa al cascadei depaşeşte in medie 10 mil. de l / sec., iar in anumite perioade din sezonul ploios Iguazu devine cea mai mare cascada din lume, ca debit de apa fiind intrecuta doar la media anuala de cascada Niagara. Deoarece este intr-adevar o minune a naturii, in anul 1986 UNESCO a adaugat intreaga zona a cascadelor pe lista Patrimoniului Mondial Natural. Dupa sosire, vom vizita partea braziliana a cataractelor Iguazu, intrand in Parcul National, inscris şi el in Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, strabatand un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin padurea tropicala, pe carari şi poduri printre cascade, pana vom ajunge in punctul cel mai apropiat de marea cadere de apa. Pentru a evita efortul şi intoarcerea pe acelaşi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. Transfer pentru cazare in Foz do Iguazu la Hotel Viale Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 13.10.2024: Foz do Iguazu - Iguazu Falls - Foz do Iguazu

Mic dejun. in aceasta zi vom vizita partea argentiniana a cataractelor Iguazu, care combina intreaga esenta a Parcului National Iguazu, atat prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin şi Gargata do Diablo, in traducere Gatlejul Diavolului, cea mai inalta parte a cascadei, cat şi prin aventura in sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniana este facilitat de trenul ecologic al padurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguazu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionanta şi demarca granita dintre Argentina şi Brazilia. Doritorii vor putea efectua la fata locului un zbor de agrement cu elicopterul pentru o vedere panoramica unica asupra cascadelor, prilej de a admira de sus atat partea braziliana, cat şi partea argentiniana a cascadei. Dejun la un restaurant local. Transfer pentru cazare in Foz do Iguazu la Hotel Viale Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 14.10.2024: Foz do Iguazu

Mic dejun. Optional vizita la Barajul Itaipu, al doilea cel mai mare baraj hidroelectric din lume (depasit in anul 2012 de barajul Trei Chei din China), unde veti putea vedea cea mai mare hidrocentrala in functiune de pe glob, 12.600 MW, construita in parteneriat cu Paraguayul pe Raul Parana, pentru al carei proiect a fost necesara inundarea unei mari parti a junglei care facea parte din Parcul National. Considerata ca fiind una dintre cele "7 minuni ale lumii moderne", Itaipu poate asigura intregul necesar de energie electrica al Paraguayului si al Braziliei de Sud. Se va face de asemenea si o oprire in locul numit "Tres Fronteras", unde Iguazu isi uneste apele cu Rio Parana, la granita celor trei tari: Brazilia, Paraguay si Argentina. Pentru a ne lua un ramas bun memorabil de la acest colt de lume paradisiac, va sugeram sa optati pentru o cina bufet la Rafain Churrascaria care include peste 200 de feluri de mancare, inclusiv carne la gratar, salate, specialitati argentiniene si braziliene si o multime de deserturi. Spectacolul cu muzica si dansuri din America Latina, cu demonstratii de capoeira si multe alte surprize este de neratat! Cazare la Hotel Viale Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 15.10.2024: Iguassu Falls - Rio de Janeiro

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines, zbor LA 3685 (14:50 / 16:45) spre Rio de Janeiro. Sosire in metropola situata intre plajele Atlanticului si munte, in Golful Guanabara, care nu conteneste sa fascineze turistii de pretutindeni prin frumusetea sa, a plajelor, monumentelor si atractiilor sale turistice. Transfer pentru cazare la Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 16.10.2024: Rio de Janeiro

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face o incursiune pe Muntele Corcovado. Ascensiunea pe Muntele Corcovado va incepe printr-o plimbare cu un trenulet special prin padurea tropicala Tijuca, de-a lungul lacului Rodrigo de Freitas, dupa care vom urca 220 trepte catre simbolul incontestabil al oraşului, renumita statuie a Mantuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selectionat ca facand parte din cele "7 minuni ale lumii moderne". Statuia este cea mai mare dintre statuile realizate in stil Art Deco şi in acelaşi timp a 5-a ca dimensiune din intreaga lume cu cei 30,5 m inaltime, reprezentandu-l pe Iisus. De pe platforma situata la o altitudine de 710 m deasupra nivelului marii, vom admira priveliştile spectaculoase pe care le ofera Rio de Janeiro, oraşul Niteroi care se afla vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic şi plajele din sudul oraşului. Apoi, alaturi de ghidul local, vom porni intr-un tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, prilej cu care vom admira Golful Guanabara, Palatul Guanabara, reşedinta guvernatorului statului, centrul şi cartierul de afaceri, Parcul Flamenco, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Manastirea Sao Bento, Arcul Lapa, Biblioteca Nationala, Teatrul Municipal, Muzeul de Arta, Maracana, cel mai mare stadion de pe glob, Sambadrome, locul de desfaşurare al Carnavalului de la Rio şi renumitele plaje Ipanema, Vidigal, Leblon şi Copacabana. Cazare la Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 17.10.2024: Rio de Janeiro

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru activitati individuale sau optional, excursie de 1 zi cu dejun inclus la Petropolis. Orasul de munte este considerat ca unul dintre cele mai importante orase istorice din Brazilia, unde se refugia adesea curtea imperiala cand coasta devenea prea fierbinte si mohorata. Prima vizita va fi la Muzeul Imperial, odata casa de vara a imparatului Pedro al II-lea. Acolo veti putea vedea multe artefacte importante ale familiei imperiale, precum bijuteriile si coroana de diamant a imparatului. Ghidul local va va povesti diverse amanunte legate de istoria imperiului brazilian si de viata de zi cu zi a familiei imperiale. in continuare veti vedea Catedrala Sao Pedro de Alcantara, o minunata cladire gotica, care este de fapt mausoleul familiei imperiale si veti vizita Palatul de Cristal, locul de intalnire al familiei imperiale, construit in Franta intr-o varianta preturnata din fonta si care astazi gazduieste diverse evenimente, concerte sau piese de teatru. Cazare la Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 18.10.2024: Rio de Janeiro - Frankfurt

Mic dejun. Dimineata vom urca pe Sugar Loaf si vom lua telecabina din Praia Vermelha catre Muntele Urca: telecabina va face oprire la Morro da Urca, unde este un punct de belvedere catre Golful Botafogo şi apoi la o altitudine de 400 m deasupra nivelului marii in varful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorita asemanarii cu o capatana de sfecla de zahar, de unde vom avea o alta privelişte minunata asupra oraşului şi a Golfului Guanabara. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 501 (16:25 / 09:20).

Ziua 16 / 19.10.2024: Frankfurt - Bucuresti

Sosire la Frankfurt la ora 09:25, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1420 (14:35 / 17:55).

 

TARIF: 1990 EURO + 2780 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 750 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 270 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Frankfurt - Buenos Aires si Rio de Janeiro - Frankfurt - Bucureşti cu compania Lufthansa

- transport continental cu avionul pe rutele: Buenos Aires - Ushuaia, Ushuaia - El Calafate, El Calafate - Buenos Aires, Buenos Aires - Iguassu, Iguassu - Rio de Janeiro

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 13 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* şi 3*

- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri si 2 dejunuri

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- tur panoramic de oraş in Buenos Aires cu ghid local

- excursie de jumatate de zi in Delta del Tigre

- intrare in Parcul National Tierra del Fuego

- plimbare cu "trenul de la capatul lumii"

- vizitarea Pesterilor Walichu

- excursie la Ghetarul Perito Moreno

- excursiile la Cascadele Iguazu in partea braziliana şi in partea argentiniana

- tur panoramic de oras in Rio de Janeiro cu ghid local

- excursie pe Muntele Corcovado

- urcare cu telecabina pe Sugar Loaf

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 60 usd/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Navigare pe Canalul Beagle: aprox. 80 usd/pers. (se rezerva la agentie si se achita la agentie)
  • Navigare spre baza ghetarului Perito Moreno: aprox. 60 usd/pers. (se rezerva la agentie si se achita la agentie)
  • Cina şi spectacol de tango: aprox. 95 usd/pers. (se rezerva la agentie si se achita la agentie)
  • Excursie de 1 zi la Montevideo: aprox. 420 usd/pers. (se rezerva la agentie si se achita la agentie)
  • Excursie la Barajul Itaipu si Monumentul celor 3 tari: aprox. 65 usd/pers. (se rezerva la agentie si se achita la agentie)
  • Cina bufet la Rafain Churrascaria, cu spectacol traditional: aprox. 95 usd/pers. (se rezerva la agentie si se achita la agentie)
  • Excursie la Petropolis cu dejun inclus: aprox. 85 euro/pers. (se rezerva la agentie si se achita la agentie)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>